Vechtende leerling ingesloten

Een schoolbuschauffeur deed op vrijdag 23 maart het politiebureau Rijsdijk aan met de pupillen Oranio, N. en Adriano D., beiden 12 jaar oud.
Oranio is binnen gebracht met een verwonding op zijn achterhoofd en Adriano die als verdachte van een vechtpartij is aangemerkt, heeft een snijverwonding aan zijn rechterwang opgelopen.
Partijen legden afzonderlijk een verklaring af bij de politie. Uit het onderzoek blijkt dat de jongens elkaar hebben uitgedaagd in de schoolbus.
Oranio verklaarde dat hij achterin zat. Op een gegeven moment liep hij naar de voorste zijde van de bus alwaar hij zijn schooltas had achtergelaten. Een andere leerling die hij als Adriano kent, zat voorin en had zijn benen schuins geplaatst, waardoor hij niet voorbij kon lopen. Hij duwde tegen de voeten van Adriano en er ontstond een gevecht tussen hen.
Middels een vuistslag verwondde Oranio zijn tegenpartij in het gezicht, terwijl Adriano een schaar tevoorschijn haalde waarmee hij zijn tegenstaander verwondde op het achterhoofd.
Adriano verklaarde het tegendeel. Volgens hem heeft Oranio hem benaderd bij het uitstappen uit de schoolbus met de vraag wie de baas is in die bus. Al duwend stelde Oranio hem vragen en ontstond er een vechtpartij tussern hen. Tijdens het gevecht haalde Adriano, een kapotte schaar uit zijn voorste broekzak en verwondde Oranio daarmee. Oriano daarentegen heeft hem tijdens de vechtpartij in zijn gezicht gekrabd. De buschauffeur haalde hen uitelkaar.
De vechtersbazen zijn met een geneeskundige verklaring verwezen naar de Regionale Gezondheid Dienst te Lelydorp voor behandeling.
Deze zaak wordt verder onderzocht door de politie. Adriano die als verdachte van zware mishandeling is aangemerkt, is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.