Valse USD biljetten onderschept

Een benadeelde heeft op zaterdag 16 februari aangifte gedaan van oplichting bij de politie van het ressort Meerzorg. De aangever is filiaalhouder van een overmakingsbedrijf en verklaarde een geldsbedrag van USD 300 te hebben gewisseld voor twee dames.

Dit bedrag zou de filiaalhouder op dezelfde dag wisselen bij een cambio. Bij de cambio aangekomen, bleken de biljetten vals te zijn. De benadeelde deed aangifte bij de politie.

De bankbiljetten die in beslag zijn genomen vertonen bijna geen verschil met de originele bankbiljetten, waardoor het erg moeilijk is om met blote ogen vast te stellen dat deze vals zijn.

De vrouwen worden opgespoord. De politie doet een beroep op de samenleving om bij het accepteren van USD 100 bankbiljetten eerst goed na te gaan of deze biljetten niet vals zijn. U kunt zich liever wenden tot een cambio waar de medewerkers erop getraind zijn om valse biljetten te kunnen herkennen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.