Vakantiejobber steelt na eerste kans nog eens van werkgever

De 16-jarige Toelsi, K. is door de politie van livorno aangehouden op maandag 12 september voor diefstal.

De benadeelde deed op die bewuste dag het politiebureau aan met de verdachte. Volgens verklaring van de aangever heeft hij Toelsi onderdak geboden nadat hij hem naar een vakantie job vroeg. Zodoende kon hij hem helpen in zijn bedrijf.

Een week terug vroeg Toelsi om bij een vriend van hem op bezoek te gaan en stemde de eigenaar toe. Nadat hij was vertrokken, merkte de man dat hij 100 Euro en 400 SRD kwijt was.

Hij deed het adres van de vriend aan en kon na de politie te hebben ingeschakeld Euro 50 en een deel van het bedrag in SRD terugvinden. De aangever zag af van strafrechtelijke vervolging. Hij gaf de jongen een kans en nam hem weer in huis.

Op maandag vroeg de jongen wederom om een vriend te bezoeken. De aangever controleerde voor vertrek van Toelsi zijn geld en merkte op dat het geld was  weggenomen. Hij nam de jongen mee naar een familielid om hem samen te ondervragen. Toelsi bleef ontkennen en  is hij naar het politiebureau meegenomen. Hij ontkende ook op het bureau wat af te weten van het geldsbedrag.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de jongen in verzekering gesteld.  

De volgende dag, tijdens het verhoor, gaf Toelsi toe het geld te hebben weggenomen. Op zijn aanwijzing is het geldsbedrag achter de woning van het Familielid waar de jongen was gebracht voor ondervraging, terug gevonden. Hij verklaarde het geld in zijn broek te hebben verstopt toent hij het had weggenomen. Bij het familielid vroeg hij om even naar het toilet te gaan en bij die gelegenheid heeft hij het geld door de sierstenen van het toilet naar buiten gegooid.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.