Vader in verzekering gesteld voor bedreiging en mishandeling

De politie van Santo Boma heeft op maandag 25 januari de 59-jarige Theo A. aangehouden.

Een zoon van Theo deed op de bewuste dag aangifte van bedreiging en mishandeling tegen hem.

Volgens verklaring van de zoon heeft zijn vader negen kinderen met zijn moeder. De man en de vrouw leven al geruime in onmin met elkaar. Het gezin woont nog steeds in één huis. 

Vijf maanden terug bracht de vader een 7-jarige buitenechtelijke kind in huis. Vanaf de komst van het andere kind is de situatie verslechterd.  De vader komt steeds tijdens een woordenwisseling onder de kinderen op voor de 7-jarige zoon.   Maandag was dit weer het geval. Theo ging wederom te keer en  werd  aangesproken door de zoon.

De vader barste in woede uit en bracht de zoon enkele vuistslagen toe op zijn borst. Hij pakte vervolgens een houwer en rende daarmee achter zijn zoon aan. De zoon rende regelrecht naar het politiebureau en deed aangifte.

De vader werd opgespoord en aangehouden. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hem gratis loge geboden in het cellenhuis.

Tijdens de  aangifte kwam de politie erachter dat de moeder op 30 december 2015 en op 3 januari 2016 al aangifte tegen Theo had gedaan in twee gevallen die zich eerder hadden voorgedaan. Echter had zij afgezien van strafrechtelijke vervolging.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.