Vader en zoon komen om in brandend pand te Santi Kondre

De politie van Sipaliwini Oost kreeg in de vroege ochtend van dinsdag 4 april een telefonische melding dat er schoten zouden zijn gelost bij een supermarkt te Santi Kondre in het Tapanahony gebied.
De winkelierster die op dat moment niet in het gebied was, begaf zich samen met de politie eenheden naar de plek . De wetsdienaren troffen vernoemd pand, dat volledig uit hout was opgetrokken geheel in de as gelegd. Het vuur van de smeulende resten werd door de politie, de militairen en de lokale bewoners gedoofd. Bij het verwijderen van de zinkplaten stuitten de wetsdienaren op twee verkoolde lichamen.
De winkelierster verklaarde dat de paspoorten en andere documenten van haar man en zoon in het pand waren. Vanwege de situatie waarin de vrouw verkeerde verklaarde zij dat haar echtgenoot Xipie Lin ongeveer 55 jaar oud moet zijn geweest. Zij kon niet op de naam van haar zoon komen. Hij moet ongeveer 28 jaar oud zijn geweest.
Dorpsbewoners verklaarden aan de politie knallen te hebben gehoord gelijkende op schoten, waarna zij een vlammenzee zagen. Aangezien het donker was en een jaar geleden de winkelier was beroofd, dachten ze dat het weer om een beroving ging en durfden zij uit vrees niet naar buiten te komen.
Bij een ingesteld onderzoek in de directe omgeving heeft het onderzoeksteam van de politie geen hulzen aangetroffen.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
De stoffelijke resten zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor het onderzoek in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.