Vader brengt dochter om het leven, waarna hij verdelgingsmiddel inneemt; verdachte opgenomen in ziekenhuis

De 39-jarige S.A. is in de morgen van vrijdag 24 november 2023 op een adres in het politieressort Santo Dorp door haar vader om het leven gebracht, waarna de man gepoogd heeft de hand aan zichzelf te slaan door een verdelgingsmiddel in te nemen.


De politie van het bureau Santo Dorp deed na de melding van een moord te leiding 17 het adres aan voor onderzoek. Bij aankomst troffen de wetsdienaren in een weiland achter een woning het lichaam van de dochter S.A. aan dat geen tekenen van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Volgens verklaring van de moeder C.R. was haar 60-jarige echtgenoot S.R. in de vroege ochtend samen met zijn dochter S.A. naar de weiland achter de woning gelopen. Wat zich daar precies heeft afgespeeld is haar niet bekend.


De politieambtenaren hebben geconstateerd dat het slachtoffer vermoedelijk met een stukje touw is gewurgd, dat later in een tas is gevonden. Naar zeggen van de moeder en de broer van het slachtoffer was de vader jaloers op zijn dochter en mocht zij met niemand in haar directe omgeving praten en zelfs tot haar broers niet.


Na de daad heeft de vader een verdelgingsmiddel ingenomen en werd voor medische behandeling vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het motief tot zijn daad is vooralsnog onduidelijk.


In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van S.A. hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.


De vader is onder politiebewaking in het ziekenhuis opgenomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.