Vader aangehouden voor poging brandstichting

De politie van Latour heeft op zaterdag 19 maart de 60-jarige Ashok B. aangehouden.

De wetsdienaren kregen de melding via de Centrale Meldkamer dat een man een woning in brand wilde steken. Bij aankomst ter plekke werden de bewoners aangetroffen. Volgens verklaring van een zoon ging zijn vader reeds in de nacht van vrijdag op zaterdag in beschonken toestand te keer. Hij poogde ook zelfmoord te plegen, maar werd gehinderd door overige huisgenoten.

Op een bepaald moment ging hij naar bed. Hij werd zaterdagmorgen om 06.00 uur wakker en rook een vreemde geur. Hij haastte zich uit de kamer en zag op dat moment dat zijn vader een hemd of een trui in brand had gestoken en dit op een wandmeubel had gegooid. Hij kon voorkomen dat het vuur zich verspreidde.

Ashok probeerde hem tegen te houden het vuur te doven en wilde het bankstel toen in brand steken. De zoon schakelde toen de politie in.

De vader werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Ashok ingesloten.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.