Urasio aangehouden voor diefstal

De verdachte Urasio K. is op donderdag 29 september aangehouden  door leden van het Arrestatie Team. De verdachte heeft samen met anderen op donderdag 22 september twee accu’s verwijderd uit een Haultruck op het terrein van Iam Gold.

Tijdens surveillance op 22 september viel het de bewakers van het bedrijf op dat de accu’s waren weggehaald. Enkele honderden meters verder werden deze gevonden. De bewakers beraamden een plan. Zij lieten de accu’s op de plek waar die waren aangetroffen en gingen op de loer zitten om eventueel de verdachte (n) te kunnen aanhouden.

Drie mannen kwamen enkele uren later opdagen om de accu’s op te halen. Zij werden gelijk staande gehouden. Twee hunner konden nog net ontsnappen.  De derde man die gemaskerd was bleek bij zijn ontmaskering de ex-arbeider Urasio te zijn.  Urasio ontglipte op een onbewaakt moment en nam de benen.

Hij is op 29 september aangehouden door het Arrestatie Team en overgedragen aan de wetsdienaren van de onderzoekende afdeling.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

In de maand augustus had een verantwoordelijke van het bedrijf reeds aangifte gedaan van diefstal van twaalf accu’s.

 

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.