Update:Gewelddadige vriend brengt scholier kapverwonding toe; verdachten aangehouden

Recherche Paramaribo heeft op 31 oktober de verdachten Firgil P. en Cicil A. aangehouden in de zaak waar ene ‘Barbaman’ de jogenman P.P. op 23 oktober een kap verwonding heeft toegebracht aan de Waterkant in het Centrum van Paramaribo.    ‘Barbaman’ en het slachtoffer P.P. die beide in gezelschap waren van anderen ontmoetten elkaar op 23 oktober omstreeks 13.30 uur bij een eetgelegenheid in het Centrum. ‘Barbamang’ had toen intimidatie schoten gelost tijdens een woordenwisseling. Door omstanders werden partijen tegen gehouden elkaar te lijf te gaan en verlieten zij de  plaats. Enkele uren daarna kwam het tweetal elkaar weer tegen bij de eindhalte van de lijn 5 bussen. ‘Barbamang’ bracht de jongeman die op een bus wachtte om naar huis te gaan een kapverwonding toe met een scherp voorwerp. Na de daad vluchtte de geweldenaar weg.

Recherche Paramaribo nam het onderzoek in deze zaak over en wist de verdachten die ook betrokken zijn in deze zaak in beeld te brengen. Het voorlopige onderzoek in deze zaak heeft uitgewezen dat er twee groepen jongeren in de leeftijd van 14 en 18 jaar van de omgeving Munder en De Boerbuiten ruzie hebben met elkaar. De groep van Munder die de naam van ‘The O Block gangs’ draagt, moet het slachtoffer P.P. hebben verwond omdat hij met de groep van De Boerbuiten bemoeidt.  Firgil en Cicil zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Barbaman die in werkelijkheid Roël de Wind heet, maakt deel uit van de groep ‘The O Block gangs’. De 27-jarige Roël die vermoedelijke de bendeleider is, is nog voortvluchtig. De politie vraagt de samenleving informatie door te spelen die kunnen leiden tot de aanhouding van deze gevaarlijke crimineel op het telefoonnummer 451163; de tiplijn 179 of het alarmnummer 115. 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.