“Update” Zware aanrijding Kennedyweg

De Centrale meldkamer kreeg op zondag 26 augustus, omstreeks 14.15 uur in de middag, de melding binnen van een zware aanrijding tussen twee autobussen op de Kennedyweg, ter hoogte van het Commissariaat Para. De politie van Rijsdijk begaf zich voor onderzoek ter plaatse.
Ter plaatse bleek het te gaan om een aanrijding waarbij drie voertuigen betrokken waren namelijk een busje een personenauto en een stationwagen. Enkele slachtoffers waren, voor de komst van de politie, reeds door familieleden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Enkele van de ter plaatse aangetroffen slachtoffers waren niet aanspreekbaar en zijn met vier ambulances afgevoerd naar de SEH. De veroorzaker van de aanrijding moet de stationwagen bestuurder zijn. Hij is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de veroorzaker van de aanrijding vanuit de richting van Zanderij kwam aangereden. Dat deze stationwagenbestuurder met een hoge snelheid reed en constant voertuigen op de weg in haalde. Hij reed op een gegeven moment een personenauto aan die hij wilde inhalen en kwam vervolgens op de rijhelft van het tegemoet komend verkeer terecht. Op dat moment kwam een autobus aangereden waardoor er een nagenoeg frontale botsing ontstond. In de autobus zaten negen personen waaronder een heel jong kind is. De bestuurder van de autobus en de overige inzittenden raakten zwaar tot licht gewond. De autobusbestuurder behoort tot een der zwaar gewonden en is opgenomen in het ziekenhuis. Met hem zijn nog vijf andere personen opgenomen in het ziekenhuis. Het was nog niet duidelijk of de overige betrokken personen ook in het ziekenhuis moesten blijven.
In totaal zijn 12 slachtoffers naar de afdeling SEH gebracht voor medisch behandeling Het verder onderzoek in deze zaak is door de politie van Rijsdijk overgedragen aan de verkeersunit van regio Midden.
Nadere berichten volgen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.