Update: vrachtwagenchauffeur beschoten

 

De 45-jarige Braziliaanse vrachtwagen chauffeur J.P. is op zaterdagavond 22 juni te Bewojo in het district Brokopondo beschoten met een vuurwapen. Hij is in zijn bovenlichaam geraakt. Toen de politie ter plaatse arriveerde was het slachtoffer per eigen gelegenheid overgebracht naar Paramaribo voor medische behandeling.

Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat J.P. is beschoten vanuit het bos. De politie van Brokopondo Centrum kreeg op zaterdag melding van een roofoverval op de weg naar het goudveld genaamd Bewojo in het district Brokopondo. Bewojo is te bereiken via een zijweg van de Afobakaweg nabij het dorp Klaaskreek.

Volgens het bericht reed een man van Braziliaanse afkomst alleen in zijn voertuig vanuit het goudveld naar de richting van Paramaribo, toen hij plotseling werd overvallen door drie gemaskerde en wapende criminelen.

Deze struikrovers kwamen vanuit het bos op de weg en schoten gericht op het voertuig waarbij de bestuurder J.P. geraakt  werd aan zijn bovenlichaam. Hij was niet instaat verder te rijden waardoor de struikrovers de kans kregen om hem te beroven van een geldbedrag in Amerikaanse dollar en een cellulair toestel. Hierna vluchtten de criminelen weer het bos in. Met behulp van omstanders werd J.P. voor de komst van de politie overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo voor medische hulp. Hij is voor medische behandeling opgenomen in de ziekeninrichting.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet door de recherche van Regio Midden.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.