Update: Slachtoffer laat leven bij gewapende roofoverval; verdachten voortvluchtig

De twee gemaskerde en gewapende verdachten die in de morgen van vrijdag 19 april 2024 een overval hebben gepleegd op een adres in het ressort Livorno zijn nog voortvluchtig. Bij deze gewapende roofoverval heeft de 39-jarige K.R. ter plekke het leven gelaten.

Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de moeder van het slachtoffer, de 66-jarige I.R. bezig was met onderhoud thuis, toen de twee verdachten gemaskerd en gewapend de woning binnendrongen. Zij werd door het tweetal overrompeld en probeerden de verdachten haar mond dicht te knijpen. Bij die gelegenheid schreeuwde de bejaarde vrouw om hulp, waarbij haar zoon K.R. op het gegil afkwam om zijn moeder te helpen. K.R. raakte in een worsteling met de verdachten, waardoor de moeder kans zag om weg te rennen en zich schuil te houden in haar slaapkamer. Na enige tijd maakte zij de kamerdeur open en zag haar zoon die niet aanspreekbaar was, liggend in de woonkamer voor de deuropening. De in paniek geraakte moeder zocht naar haar telefoon die in de woonkamer moest zijn en nergens te vinden was. Het vermoeden bestaat dat de verdachten na hun daad er vandoor zijn gegaan met het mobiele telefoontoestel. Pogingen van haar man om het bloed dat uit de verwonding stroomde te stoppen, leverden niet het gewenste resultaat op. Bij aankomst van de ambulance, vertoonde het slachtoffer geen teken van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van K.R. ter obductie door de politie in beslag genomen.

Aan de opsporing en aanhouding van de voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Aan de samenleving wordt gevraagd, alle informatie die kan leiden tot aanhouding van deze – of welke andere verdachte(n) door te geven aan politie op de telefoonnummers 115, 110, 481941 of 403645. Alle informatie wordt zorgvuldig afgehandeld, waarbij de tipgever ALTIJD anoniem blijft. Ga niet zelf over tot aanhouding, aangezien de verdachten vuurwapen gevaarlijk zijn.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.