Update: Schietincident Lawa gebied eindigt in kappartij

De Braziliaan Antonio P. is op maandag 09 november door de afdeling Kapitale Delicten in verzekering gesteld. Antonio wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het schietincident dat zich heeft voorgedaan nabij de Asisikreek in het Lawa gebied.

De politie van regio Oost kreeg op dinsdag 3 november de melding dat er op een goudveld nabij de Asisikreek een moord heeft plaatsgevonden. De politieambtenaren die gestationeerd zijn op Kabanafo koersten naar de plek voor onderzoek. In deze zaak is de partner van het 23-jarige slachtoffer NONOWAIKE, Marena, aangehouden. Hij verklaarde aan de politie een Braziliaan die zijn vrouw moet hebben vermoord te hebben gekapt. Echter werd deze Braziliaan niet ter plaatse aangetroffen. Het vermoeden bestond dat hij het bos moet zijn ingevlucht.

De ondernemer van wie is gebleken dat hij geen verblijfsvergunning heeft,  is ook aangehouden.

Op vrijdag 06 november werd door de politieambtenaren die zich op de plaats van het delict te Asisikreek bevonden doorgegeven dat een Braziliaan, na een zoekactie werd aangetroffen met een gapende kapverwonding aan het hoofd en dat die verwonding vol zat met maden.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het basiskamp van de politie in het gebied. De man die in de boeien was gezet, zag kans te ontvluchten. Na enkele uren werd hij wederom aangehouden en werd de volgende dag overgevlogen naar Paramaribo. Antonio werd voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De verdachte is onder politiebewaking opgenomen in de ziekeninrichting. Hij ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan de moord op NONOWAIKE, Marena.

In tussen is de aanhouding van de verdachte getoetst door de rechtercommissaris. De aanhouding is onrechtmatig verklaard door de rechtercommissaris. Antonio en de ondernemer zijn in vreemdelingen bewaring aangehouden in afwachting  op hun uitzetting. 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.