Update: Schietincident, brandstichting en vernieling op het Sunnypoint Project

De 40-jarige schutter Steven A. is in de avond van vrijdag 10 januari door familie leden overgedragen aan de politie van het bureau Santodorp. Korte tijd daarna is ook het jachtgeweer waarmee Steven op de jongeren heeft geschoten achterhaald en in beslag genomen.

De politie van het bureau Santodorp kreeg in de middag van donderdag 9 januari een melding van een schietincident op het  Sunnypoint  project, waarbij twee personen gewond waren geraakt.

De politie ging voor onderzoek naar de opgegeven locatie en trof twee personen met schotverwondingen aan. De slachtoffers waren een 13-jarig meisje  en een 18-jarige jongeman. Zij waren door hagels getroffen waarbij  het meisje gewond was aan haar rechter dijbeen, linkerarm en borststreek, terwijl de jongeman gewond was aan zijn rechter bovenarm en rug. De slachtoffers werden per ontboden ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Het meisje werd ter observatie opgenomen in de ziekeninrichting. De jongeman is na medische behandeling verwezen naar zijn huisarts.

Kort nadat de politie de plaats verlaten had kwam de melding binnen dat een woning in brand stond op het project voornoemd en dat de ingeschakelde brandweer door omstanders gehinderd werd het vuur te blussen. Voorts dat de mensen zo agressief waren dat zij een ruit van het brandweervoertuig kapot hadden geslagen. Het bleek te gaan om de woning van Steven die nagenoeg geheel is afgebrand.

De verdachte Steven bleek het jachtgeweer illegaal in bezit te hebben. Steven geeft toe te hebben geschoten doch niet op de jongeren maar op een buurtbewoner die eerst op hem zou hebben geschoten.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de schutter Steven hangende het onderzoek ingesloten. De Recherche van Regio Midden onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.