“Update” politieambtenaar neergeschoten

De politie agent die op vrijdagmorgen 19 oktober is neergeschoten bevindt zich nog in het ziekenhuis. Zijn gezondheidssituatie is stabiel te noemen maar het is noodzakelijk dat hij aan zijn been geopereerd moet worden. De verdachte Franklin, H. heeft met een vuist vuur wapen meerdere keren gericht op de politieambtenaar geschoten waarna hij op de vlucht sloeg.
Dank zij de volle medewerking van de burgerij is het de politie gelukt om de verdachte enkele uren na zijn criminele handeling aan te houden in het Livorno gebied. Franklin heeft er alles aan gedaan om uit handen van de politie te blijven waarbij hij zich schuil ging houden in kanalen, bosrijke – en drassige gebieden.
Tijdens het vluchten door de bossen is zijn kleding behoorlijk beschadigd geraakt. Franklin H. is een vuurwapen gevaarlijke persoon. Enkele jaren geleden was hij veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf voor het om het leven brengen van een andere man. Hij heeft de man dood geschoten.
Franklin moet deel uit maken van een groep van tenminste vier criminelen, die op vrijdagochtend 19 oktober een beroving hebben gepleegd bij een woning aan de Vredenburgweg Serie-B te Houttuin. Bij die gelegenheid hebben zij een jachtgeweer buit gemaakt. Het jachtgeweer en het vuist vuurwapen zijn inmiddels gevonden en in beslag genomen. Het jachtgeweer was in een kanaal gegooid en het vuist vuurwapen had Franklin tussen het gras op de berm langs de Martin Luther King weg gegooid.
Franklin, H. die door de politie is neergeschoten, is ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.
De politie werkt aan de opsporing en aanhouding van de kompanen van Franklin.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.