Update: Melding geval dodelijk incident te Kapasikreek

De 23-jarige Joël A. is op woensdag 21 november door de politie van het ressort Brokopondo na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten.
De politie van het ressort Brokopondo kreeg in de vroege ochtend van woensdag 21 november telefonisch de melding binnen, dat een man door een andere man was dood geschoten met een jachtgeweer nadat hij het slachtoffer voor een vogel had aangezien. Het incident heeft plaats gevonden te Kapasikreek in het Sara gebied te Brokopondo.
Een eenheid van de politie deed de plek aan voor onderzoek. Volgens verklaring van de verdachte Joël, A. ging hij in de avonduren uit zijn kamp om zijn vriendin in Paramaribo te bellen. Bij die gelegenheid zou de lichtbundel van zijn lantaarn op wat hij dacht een vogel zijn geschenen waarop gejaagd wordt, althans dat de glinstering van de ogen van dat dier op die van de vogel in kwestie leek. Joël zou toen een jachtgeweer uit zijn kamp hebben gehaald waarmee hij op wat hij dacht een vogel schoot. Hij verklaarde verder dat toen hij bij de plek aan kwam om de vogel te halen hij in plaats daarvan de 20- jarige Raguel, Linga zag liggen met een schotverwonding. Hij bleek dodelijk te zijn geraakt.
Het jachtgeweer is legaal in het bezit van Joël. Hangende het onderzoek is het geweer in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten van de politie is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.