“Update” man overleden na vuurgevecht

De man die gistermiddag tijdens een vuurgevecht het leven liet behoorde tot een groep struikrovers.

Vijf gouddelvers zijn gistermiddag, omstreeks zes uur, ter hoogte van het goudveld Kumbu nabij de Brownsweg in het district Brokopondo, overvallen door zes criminelen. De gouddelvers waren onderweg  naar hun kamp. Vier zaten in een auto en één reed op een bromfiets. Niet ver van hun kamp werden de goudzoekers gedwongen halt te houden voor zes zwaar gewapende en gemaskerde struikrovers . De gouddelvers werden mishandeld en beroofd van hun voertuig, een hoeveelheid ruw goud,  hun mobiele telefoontoestellen en hun geld.

 De gouddelvers die reeds in het kamp waren merkten dat er iets gaande was en schoten hun collega’s te hulp. Er ontstond toen een schotenwisseling tussen de goudzoekers en de criminelen. Daarbij  liepen drie van de overvallen goudzoekers schotverwondingen op. Een lid van de roversbende raakte dodelijk gewond. Naderhand bleek het te gaan om de 21- jarige Braziliaan genaamd Jefferson Da Cruz Da Sousa.

De overige overvallers vluchtten op een bepaald moment  het bos in. De schotverwondingen van de drie goudzoekers blijken van dien aard te zijn dat  zij na medische behandeling naar huis mochten. Het ontzielde lichaam van Jefferson is voor sectie in beslag genomen. De recherche van Geyersvlijt is belast met deze zaak. De overleden Braziliaan was oud bekende van de politie.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.