Update: kap -en steekpartij te Albina

De 38-jarige Emile, M. is op vrijdagmiddag 21 juni bij de politie controle post te Stolkersijver aangehouden ter zake zware mishandeling.

Op die bewuste vrijdagmiddag heeft Emile een bootsman ernstige kap-en steekverwondingen toegebracht met een scherp voorwerp. In het vorig bericht van de politie is opgenomen dat dit incident plaats heeft gevonden te Albina in het district Marowijne. Het incident in kwestie heeft zich voorgedaan op Frans grond gebied. Met andere woorden in Frans-Guyana.

Het voorlopig politioneel onderzoek heeft naar voren gebracht, dat de bootsman  Emile wilde bewegen om in zijn boot de oversteek vanuit Frans-Guyana naar Suriname te doen. De manier waarop de bootsman dat deed beviel Emile niet. De mannen kregen een meningsverschil dat uitliep op een vechtpartij tussen die twee.

Emile zou daarbij een scherp voorwerp tevoorschijn hebben gehaald waarmee hij de bootsman enkele steekverwondingen toebracht. Verder heeft het slachtoffer ook een diepe snijverwonding opgelopen in één van zijn handpalmen omdat hij het lemmet van het scherp voorwerp heeft vast gegrepen. Na zijn daad stak Emile de rivier over naar Albina en reed met zijn auto in de richting van Paramaribo. Te Stolkertsijver is hij door de politie aangehouden en overgedragen aan de collega’s van Albina.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Emile, M. ingesloten en zal strafrechtelijk vervolgd worden in Suriname voor het in Frans-Guyana gepleegd strafbaar feit tegen de bootsman die Surinamer is.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.