Update: Jackney ingesloten voor wederrechtelijke vrijheidsberoving; één van de kompanen V.J. aangehouden

De 30-jarige Jackney B. heeft op zaterdagavond 31 oktober samen met twee kompanen het slachtoffer Eric M., tegen zijn wil meegenomen.
Na de ontvoering werd het slachtoffer vanuit Albina overgebracht naar Paramaribo. Om Eric weer vrij te krijgen, eisten de ontvoerders van de familie van het slachtoffer een groot geldbedrag in Euro als losgeld.
Rechercheurs van Regio Oost in samenwerking met leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op maandag 2 november na uitgewerkte informatie, het adres waar het slachtoffer was ondergebracht aangedaan. Jackney werd ter plaatse aangehouden en het slachtoffer Eric werd bevrijd.
Eén van de kompanen van Jackney, de 37-jarige V.J. kwam bij nader onderzoek in beeld. Hij is meermalen op zijn woonadres en werklocatie opgespoord, doch niet aangetroffen. V.J. is in de avond van vrijdag 13 november in het ressort Geyersvlijt door RBTP aangehouden. Deze verdachte geeft toe vrijwillig zijn diensten te hebben aangeboden om het slachtoffer te ontvoeren.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is V.J. hangende het onderzoek eveneens in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de tweede kompaan wordt gewerkt.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.