Update: 53-jarige winkelierster overleden bij roofoverval; zeven verdachten aangehouden van wie twee hunner zijn heengezonden

In de roofmoordzaak van de 53-jarige winkelierster Chen, Yuan Lan zijn op zaterdag 23 december na intensief speurwerk zeven verdachten door de medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden. Vier hunner van Guyanese afkomst, Lewis K., Denroy G. (18), Omar W. (16) en Hismeal M. (15) blijken illegaal in het land te zijn. Dit viertal verplaatste zich in een blauw gelakte voertuig, van wie de 30-jarige taxi chauffeur Gilliano M. op maandag 26 december op een adres te Charlesburg in de kraag is gevat.

Bij de aanhouding van de illegale Guyanesen, zag één hunner kans iets weg te gooien. Een alerte omstander die dit zag gaf dat door aan haar partner D.V. , die op onderzoek uitging. Daarbij trof D.V. een wapen van het merk Stalker met zes patronen aan. Deze vroeg op zijn beurt zijn 26-jarige vriend R.M. het wapen voor hem te houden. Een ander getuige die R.M. met het wapen zag, stelde de politie hiervan in kennis, waarbij D.V. en R.M. eveneens werden aangehouden.

Zowel het voertuig van de taxichauffeur als het wapen zijn in beslag genomen. Na te zijn verhoord zijn D.V. en R.M. heengezonden. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de vier illegale Guyanese verdachten en de taxichauffeur door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.