Uitvoering project Neighbourhood policing

Buurtmanagement is een begrip geworden binnen de Surinaamse samenleving en de bijdrage van een buurtmanager is een niet te onderschatten bij de aanpak van criminaliteit. In dit kader voert het Korps Politie Suriname in samenwerking met de Caribbean Development Bank (CDB) het project genaamd “Neighborhood Policing – Safety and Security, Enjoyed, Respected and Valued By Everyone” uit. Ter uitvoering van het project is door de Staat Suriname een schenkingsovereenkomst (grant agreement) met de CDB gesloten. Het project bestaat uit vier (4) componenten namelijk:

  1. Capacity Building Consultancy and Training
  2. Upgrade of Neighborhood Policing Equipment
  3. Development of a Communication Strategy
  4. Project Implementation Support

Met dit project wordt beoogd de capaciteit van het KPS voor de uitvoering van buurtmanagement te versterken. Thans staat het KPS op het punt om het component Capacity Building uit te voeren. Het consultancy bureau “Inter-Act consultancy” is aangetrokken om het voornoemde component uit te voeren. De consulent zal een curriculum voor het trainen van de buurtmanagers ontwikkelen. Het KPS heeft reeds een contract met de consulent ondertekend en het project zal in januari 2024 aanvangen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.