Uitreiking eerste certificaten voor rijexamen motorrijtuigen

In het kader van ordening van het rijexamen gebeuren in Suriname is de afdeling Rijexamen van de politie overgegaan tot het certificeren van de motorrijtuigen die gebruikt worden voor het geven van rijonderricht.
Het certificeren houdt in dat er wordt gecontroleerd of de motorrijtuigen van de rijscholen voldoen aan de wettelijke vereisten zoals: extra binnen-en buitenspiegels; de zogenaamde dubbele bediening van de bedrijfsrem en koppeling en de aanwezigheid van het blauw bord met de letter “L” in het wit. Dit bord moet duidelijk zichbaar aangebracht worden aan het motorijtuig dat gebruikt wordt om rijonderricht te geven.
Als het motorrijtuig goed bevonden is krijgt de eigenaar een certificaat en een sticker uit handen van de politie. De sticker mag in het motorrijtuig worden aangebracht om aan te geven dat zo’n motorrijtuig voldoet aan de wettelijke vereisten om daarmee rijonderricht te verzorgen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.