Tweetal ingesloten voor vermoedelijke mensensmokkel; illegale in vreemdelingen bewaring genomen

De 54-jarige taxichauffeur Makasoot, C. is op vrijdag 4 maart, samen met zijn kompaan Franklin, R.  door de politie van Nickerie aangehouden.

De mannen hebben getracht de 54-jarige Guyanees Iwan G. het land in te brengen. De Guyanees werd door de taxichauffeur overgebracht van Nickerie richting Paramaribo. Ter hoogte van de controlepost Burnside heeft de chauffeur de Guyanees laten uitstappen. De man werd opgewacht door Franklin ergens in het bos alwaar zij over een kanaal zijn gezwommen naar de overkant alwaar zij werden opgewacht door de politie.

Franklin werd gelijk samen met de Guyanees die illegaal in het land vertoeft, aangehouden. De politie heeft een tip uitgewerkt en heeft zo de werkwijze van deze mannen kunnen blootleggen.

Het vermoeden bestaat dat deze mannen meerdere illegalen op deze manier het land hebben binnen gebracht. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Traffic In Person die zal onderzoeken of het hier gaat om een georganiseerde bende in mensensmokkel.  

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.