Twee woningen in de as gelegd; vijf kinderen omgekomen

De 2-jarige peuter Delvano, Eind is in de vroege ochtend van dinsdag 2 juli bij een woningbrand aan de Petrusweg om het leven gekomen.

De politie van het ressort Latour werd via het Command Center ingeschakeld voor een woningbrand op voornoemd adres. Daar aangekomen werd een woning aangetroffen  die in lichterlaaie  stond.

Bij aankomst van de brandweer was Delvano reeds omgekomen in de brand. De brandweerlieden troffen zijn verkoold lijkje in het huis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en de moeder van de peuter is nog niet achterhaald.

De politie van het ressort Latour kreeg eveneens op 2 juli in de morgenuren van het Command Center de melding van een woningbrand aan de Ellisstraat. Bij aankomst van de politie op die locatie stond ook die woning in lichterlaaie. De brandweerlieden blusten het vuur en troffen daarna vier verkoolde lijkjes in het huis aan.

Het bleken de ontzielde lichamen van de 6-jarige Tushero, Van Hetten; de 4-jarige tweeling Jayden en Djalia Van Hetten en het anderhalf jaar oude Trishon, Van Hetten te zijn.

Volgens het voorlopig politioneel onderzoek had de moeder van deze vier jongetjes haar kinderen aan haar 15-jarig nichtje D.B. toevertrouwd om de oppas te doen. Het was gebruikelijk dat D.B. tegen betaling de oppas deed wanneer de moeder van de jongetjes naar haar werk moest.

D.B. is tijdens noch na de brand op het woonadres aangetroffen. Buurtbewoners hebben nog geprobeerd de toegangsdeuren tot de woning open te breken maar dat is hun niet gelukt. De moeder van de kinderen kreeg het slechte nieuws te horen terwijl zij op haar werk was.

De lijkjes zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.