Twee vrouwen door politie Latour in verzekering gesteld

De 36-jarige Sharon W. en de 33-jarige Sonja S. zijn op dinsdag 14 januari door de politie van Latour opgespoord en op hun woonadressen in het district Wanica aangehouden.

Een benadeelde deed op woensdag 8 januari aangifte ter zake oplichting contra Sharon. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat Sharon via Facebook een nep account had aangemaakt met een valse foto. De benadeelde die in het binnenland werkzaam is, raakte verliefd op de persoon die hij op de foto op Facebook zag. Sharon heeft deze manspersoon zo ver kunnen krijgen om enkele keren duizenden Surinaamse dollars voor haar over te maken. Zij heeft de gelden via de werkgever van de benadeelde in de stad ontvangen.

Dit gebeurde kwam bij de politie aan het licht toen Facebookgebruikers, de vrouw wiens foto werd gebruikt, op de hoogte stelden dat er vermoedelijk een nep account met haar foto was aangemaakt. Deze vrouw kwam in contact met de benadeelde, waarbij beiden naar de politie stapten voor het doen van aangifte.

De werkelijke oplichtster Sharon kon in beeld worden gebracht omdat zij middels haar identiteitskaart de geldbedragen in ontvangst nam. Tijdens het onderzoek kwam ook Sonja in beeld, die een nicht van Sharon blijkt te zijn. Deze Sonja heeft ook enkele keren met haar identiteitskaart geld voor Sharon in ontvangst moeten nemen. Beide vrouwen werden opgespoord en aangehouden.

Sharon verklaarde aan de politie dat zij iemand had geholpen, maar niet weet wie de persoon is.  Haar nichtje Sonja gaf de politie te kennen dat zij door Sharon misleid is geworden, omdat deze haar voorhield dat zij geld moest ontvangen, maar haar identiteitskaart kwijt was.

Beide vrouwen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.