Twee vluchtende buschauffeurs aangehouden

Twee buschauffeurs zijn onlangs door leden van de afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) staande gehouden tijdens een verkeerscontrole die werd gehouden aan de Indira Gandhiweg.

De twee buschauffeurs die de actie probeerden te ontwijken, werden kort na een achtervolging staande gehouden. Eén hunner stopte tijdens de achtervolging de personenbus midden op de weg en vluchtte te voet verder achterna gezeten door de politieambtenaren. De vluchtende buschauffeur sprong over een schutting, maar werd door de politie staande gehouden.

Bij nader onderzoek bleken beide buschauffeurs verkeersvonnissen van eerder begane overtredingen op hun naam te hebben staan. Daar zij niet instaat waren de boetes te voldoen, werden zij in hechtenis genomen conform de respectievelijk uitgesproken vonnissen van de verkeersrechter.

Daarnaast hebben autobestuurders die van plan zijn naar het buitenland te vertrekken zich reeds aangemeld bij de afdeling ANRS om zekerheidshalve na te gaan als zij een verkeersvonnis op hun naam hebben staan en die gelijk af te handelen ter voorkoming dat zij op de luchthaven worden staande gehouden.

De afdeling ANRS is gehuisvest in het gebouw van het politiebureau Latour waar eenieder terecht kan voor het verifiëren of zij één of meer verkeersvonnis (sen) op hun naam hebben staan. De afdoening van het verkeersvonnis kan tegen contante betaling of het digitaal betaalsysteem aldaar plaatsvinden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.