Twee verdachten voor diefstal stieren aangehouden; een hunner heengezonden

De politie van leiding 9a heeft op dinsdag 5 september 2023 de verdachte G.S. in verzekering gesteld.

De benadeelde B.S deed op diezelfde dag aangifte van het gepleegde strafbare feit. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat B.S. enkele jonge stieren op een weiland van de verdachte G.S. (53) had geplaatst om te grazen onder voorwaarde dat G.S. een commissie zou krijgen als de stieren waren verkocht. B.S. reed op 5 september 2023 toevallig voor controle van zijn stieren naar het adres van G.S. en zag een voertuig op het terrein. Bij die gelegenheid merkte hij op dat er reeds een stier die aan hem toebehoort in de laadbak van het voertuig was. Bij navraag bleek G.S. zich als de eigenaar van de stieren te hadden opgegeven en deze door te hebben verkocht. De bestuurder O.R. en de verdachte G.S. werden door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Leiding 9a. Een van de runderen is vooralsnog niet terecht. De bestuurder werd verhoord en heengezonden .

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte G.S. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld, terwijl de bestuurder na verhoor is heengezonden.

De politie doet een dringend beroep op de samenleving om bij het zien van de stier contact te maken met het politiebureau Leiding 9a op de telefoonnummers 0338010/0338182 of via het Command Center op het nummer 115.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.