Twee verdachten terzake aantal berovingen ingesloten

De 23-jarige R.S. en de 22-jarige W.J. zijn op donderdag 20 juli 2023 door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) op hun woonadres in het ressort Nieuwe Haven aangehouden en overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo die belast is met het onderzoek.

De benadeelde R.R. deed op 8 juli 2023 aangifte tegen deze verdachten nadat ze hem hebben beroofd van een schuine zwarte tas inhoudende een groot geldbedrag in SRD, Euro en andere persoonlijke spullen. Naar zeggen van de aangever, die leverancier is van groenten, had hij die dag betalingen van zijn klanten ontvangen. Hij begaf zich hierna naar een onderdelenzaak aan de Van ’t Hogerhuysstraat voor het kopen van onderdelen voor zijn voertuig. Terwijl hij op de onderdelen stond te wachten, werd hij plotseling overrompeld door de verdachten,  van wie één hunner een vuistvuurwapen op hem richtte. Na de beroving kozen de verdachten het hazenpad.

Na bekomen informatie en het veiliggestelde beeldmateriaal, kwamen deze twee verdachten in beeld. Het tweetal is door het R.B.T.P. op hun woonadressen opgespoord en vervolgens in de kraag gevat.

R.S. en W.J. werden ter voorgeleiding overgedragen naar de Rechreche van Regio Paramaribo. Tijdens het onderzoek van de politie is gebleken dat er nog vier andere aangiftes tegen deze verdachten terzake beroving zijn gedaan. Het vermoeden bestaat dat dit duo nog meerdere berovingen heeft gepleegd. De Recherche van Regio Paramaribo roept eventuele benadeelden die beroofd zijn geworden in de omgeving van Nieuwe Haven, de rotonde aan de van ’t Hogerhuysstraat en Abrabroki die nog geen aangifte hebben gedaan op, om zich aan te melden op voornoemde afdeling die is ondergebracht op het politiebureau Geyersvlijt en te bereiken is op het telefoonnummer 451163.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn R.S. en W.J. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.