Twee verdachten ter zake diefstal uit een woning aangehouden; één hunner heengezonden

De 31-jarige verdachten M.B. en H.M. zijn op dinsdag 15 augustus 2023 door de Recherche van Regio Paramaribo ter zake diefstal in een woning in de Grote Combéweg, aangehouden.

De benadeelde W.K. deed op zaterdag 22 juli 2023 aangifte bij de politie van het bureau Centrum ter zake diefstal uit zijn woning op bovengenoemd adres, waarbij er 8 stuks auto batterijen, 2 kinderstoelen, 1 ventilator en andere huishoudelijke spullen zijn weggenomen. De aangever gaf de politie te kennen dat hij niet thuis was en door een buurman telefonisch in kennis was gesteld dat een witgelakt voertuig op zijn erf stond geparkeerd, waarbij een manspersoon bezig was goederen in het voertuig te laden. Naar aanleiding hiervan, haastte hij zich direct naar huis, echter bij aankomst hadden de mannen de plaats reeds verlaten. Bij controle in zijn woning bleken voormelde goederen te zijn weg genomen. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Na bekomen informatie werd het voertuig van de daders in beeld gebracht en zijn na te zijn opgespoord op 15 augustus 2023 in de boeien geslagen. Het onderzoek wees uit dat de buit gemaakte goederen met een taxi waren vervoerd en de taxichauffeur niet wist dat het om een diefstal ging. Een deel van de buit werd teruggevonden en afgestaan aan de benadeelde W.K.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de taxichauffeur H.M. door de politie heengezonden, terwijl de verdachte M.B. in verzekering is gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.