Twee verdachten ter zake diefstal aangehouden

Een hoofdbewoner heeft door kordaat optreden de verdachte B.D. in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 augustus 2023 op een adres aan de Rangoonrijstweg staande gehouden. Zijn kompaan A.W. die kans zag in een langs de weg lopende kanaal te springen werd door de politie van het bureau Henar in de boeien geslagen.


Het onderzoek van de politiemedewerkers heeft uitgewezen dat de twee verdachten kort voor hun aanhouding enkele keren voorbij de woning van de aangever D.S. waren langs gereden. Aangezien er eerder reeds diefstallen zijn gepleegd op zijn woonadres, vermoedde D.S. dat de inzittenden van het voorbijrijdende voertuig op de loer lagen om wederom bij hem te komen stelen.


Hij deed de lichten van zijn woning uit, observeerde vanuit het donker en zag de twee verdachten op een bepaald moment met een zak kunstmest die op zijn erf lag, poogden weg te nemen. Bij het zien van de eigenaar kozen zij het hazenpad. Hij zette de achtervolging in en loste met zijn jachtgeweer, waarvoor hij een vergunning heeft tot het voor handen hebben, een waarschuwingsschot. Het gelukte de eigenaar de verdachte B.D. staande te houden, terwijl de andere verdachte A.W. in een nabijgelegen kanaal sprong. De politie die inmiddels de plek had aangedaan, sloeg de inmiddels aangehouden A.W. in de boeien, waarna beide verdachten ter voorgeleiding werden overgebracht naar het politiebureau.


Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten B.D. en A.W. hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.