Twee verdachten ter zake brandstichting aangehouden; één hunner heengezonden

De verdachte Ruben K. die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan brandstichting is in de morgen van zaterdag 2 juli door de politie van Recherche Paramaribo opgespoord en aangehouden.

Een benadeelde deed op zondag 19 juni aangifte op een politiebureau te Paramaribo ter zake brandstichting op zijn woonadres te Paramaribo Noord.

Daarbij heeft de verdachte middels gasoline brand gesticht in de garage van de woning. Oplettende buren die het vuur zagen, kwamen gelijk in actie en konden erger voorkomen.

Bij het zien van de buren maakte de verdachte zich uit de voeten. Na uitgewerkte informatie werd Ruben K. in beeld gebracht. Hij werd door de rechercheurs op 2 juli te Paramaribo aangehouden.

Bij de voorgeleiding heeft deze verdachte een volmondige bekentenis afgelegd, waaruit bleek dat hij door een onbekende manspersoon is benaderd voor het plegen van het strafbare feit. Hiervoor zou hij als vergoeding een groot geldbedrag in SRD ontvangen. Als voorschot kreeg hij een bedrag van SRD 1000 en zou het resterend deel na voltooing van de strafbare handeling krijgen.

Een tweede verdachte, Hendrik T. die ook was aangehouden is na te zijn voorgeleid en verhoord heengezonden, aangezien zijn aandeel in deze niet kon worden bewezen.

Ruben is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.