Twee verdachten ter zake beroving Chinese winkelierster te Sophia Lust aangehouden

De verdachten R.B. (40) woonachtig in de omgeving van de Adroestraat en de 41 jarige L.C. woonachtig in de omgeving van de Loksistraat zijn op woensdag 5 juni 2024 door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) op het Flora project aangehouden.
Het tweetal wordt ervan verdacht op vrijdag 24 mei 2024 een Chinese winkelierster te Sophia Lust te hebben beroofd van twee mobiele telefoontoestellen. De politie van het bureau Kwatta deed na de melding van het Command Center het adres aan voor onderzoek. Bij aankomst van de politie van voormelde bureau waren de eenheden van RBTP en surveillance Midden al ter plekke en hadden de verdachten de plek reeds verlaten met medeneming van de buit.
Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat een man de winkel binnenkwam en zich als klant voordeed. Hij liep naar de schappen en pakte een paar goederen. De winkelierster liep bij die gelegenheid naar de deuropening toen een andere manspersoon plotseling met een vuurwapen in de hand de winkel binnenstormde en de vrouw aan haar blouse vastgreep om haar te beroven. De verdachte loste daarbij een schot in de winkel en het gelukte de aangeefster om zich uit de handen van de man te bevrijden. Ze rende vervolgens de straat op om hulp te zoeken, waarbij te twee verdachten het hazenpad kozen. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo, die na bekomen informatie de verdachten opspoorde en op 5 juni in de boeien sloeg.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.