Twee verdachten ter zake auto-inbraken aangehouden

De onderzoek unit van politiebureau Santodorp, de inlichtingendienst en leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) hebben op maandag 31 juli 2023 de 24-jarige O.M en M.J. (36) opgespoord en aan de Latourweg aangehouden. Op het tweetal werden aangetroffen twee koplampen en een ruitenwisser, die zij zouden verkopen. De verdachten hebben deze auto-onderdelen in de vroege ochtend van 31 juli 2023 van een Toyota Vitz die voor een woning op het Hanna’s Lust project geparkeerd stond te hebben gesloopt. De benadeelde had kort voor de aanhouding van O.M. en M.J. aangifte gedaan op het politiebureau De Nieuwe Grond. Ook werden er op M.J. een hoeveelheid marihuana, een blok hasj, een dolkmes en een geldbedrag in SRD en Amerikaanse dollars aangetroffen. Alle aangetroffen zaken zijn door de politie in beslag genomen. Daarnaast worden beide manspersonen ervan verdacht betrokken te zijn bij diverse andere auto-inbraken in de districten Paramaribo, Wanica en Para.

De verdachte O.M. werd zowel door de politie van het bureau Santodorp als Rijsdijk gezocht in twee andere auto-inbraken. Hij heeft in de maand juli 2023 ingebroken in een voertuig te Ephraimzegen, waarbij een geldbedrag was weggenomen. Deze verdachten maken vermoedelijk deel uit van een groep die auto-inbraken plegen. Aan de aanhouding van de overige groepsleden wordt gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.