Twee verdachten met kogellagers aangehouden

De politie van Uitvlugt heeft in de vroege ochtend van dinsdag 10 mei tijdens surveillance de 41-jarige Maikel M. aangehouden.

Maikel zat verdacht in een auto die op de berm langs een straat in het ressort stond geparkeerd. De wetsdienaren vroegen hem waarom hij op dat tijdstip in de auto zat. Hij verklaarde dat zijn auto oververhit was en het liet afkoelen om water te kunnen aanvullen om zijn weg verder te kunnen vervolgen.

Zijn verhaal kwam ongeloofwaardig over, waardoor de politiemannen een onderzoek instelden. In de kofferruimte van het voertuig werden zes kartonnen dozen met kogellagers van vermoedelijk zwaar materieel aangetroffen.  Ook viel het op dat deze kartonnen dozen onder de modder zaten.

Aangezien Maikel de herkomst van de goederen niet kon verklaren en aangaf dat het voertuig niet van hem is maar van een vriend voor wie hij taxi rijdt, werd hij aangehouden.  Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

De wetsdienaren maakten contact met de eigenaar van het voertuig die zich om 8 uur in de morgen aanmeldde op het politiebureau. De 43-jarige Vincent M., eigenaar van de auto werd geconfronteerd met het verhaal van Maikel.

Hij gaf toe dat het zijn voertuig is, maar niets afwist van de kogellagers die in het voertuig zijn aangetroffen. Toen Vincent doorhad dat hij ook zou worden aangehouden, kwam hij terug op zijn verklaring.

Hij hield de politie voor dat hij al enkele jaren bezig is met illegale invoer van onderdelen. Verder dat hij deze kogellagers heeft gekocht van een Guyanees die inmiddels vertrokken is naar Guyana. De kogellagers had deze Guyanees vanuit Guyana via de back-track route naar Suriname voor verkoop gebracht.

Aangezien ook dit verhaal van Vincent ongeloofwaardig overkwam, werd hij aangehouden. De politie vermoedt dat de kogellagers van diefstal afkomstig zijn.

Na verhoor is komen vast te staan dat Maikel niets van de kogellagers afweet. Hij is hij heengezonden.

Hangende het verdere onderzoek is de eigenaar van het voertuig na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Eigenaren of benadeelden van deze kogellagers worden opgeroepen zich persoonlijk in verbinding te stellen met de politie van Uitvlugt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur v.m. – 15.00 uur n.m.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.