Twee verdachten in de kraag gevat; één hunner neergeschoten

Westdienaren van het politiebureau Uitvlugt hebben op vrijdag 29 januari de 27-jarige K.M. en de 30-jarige J.E. aangehouden, nadat zij inspeelden op een melding van het Command Center. Volgens die melding had een roofoverval zich voorgedaan bij een kapperszaak aan de Jozef Leliestraat.

Bij aankomst van de politie op de locatie werd de 48-jarige benadeelde F.K. aangetroffen. Hij verklaarde dat hij bezig was met zijn werkzaamheden toen hij plotseling werd beroofd door twee manspersonen die de zaak binnen waren gestapt. Onder bedreiging van een scherp voorwerp werd hij beroofd van zijn halsketting en armband van geel metaal. Alvorens de twee verdachten de zaak verlieten, werd hij eerst mishandeld door de verdachte die gewapend was met het scherp voorwerp.

De wetsdienaren spoorden de twee verdachten direct op en in de directe omgeving werden zij gesignaleerd. Bij het zien van de politie maakte het tweetal zich uit de voeten. Waarschuwingsschoten brachten hen niet tot andere gedachten, waardoor er gericht werd geschoten. De verdachte K.M. liep daarbij een schotverwonding op in zijn rechter dijbeen. Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Onder politiebewaking is hij opgenomen in de ziekeninrichting.

Zijn kompaan J.E. zette zijn vlucht voort en kwam op een terrein terecht, waar hij kans zag op het dak van de woning te belanden. Op een bepaald moment wilde hij zijn vluchtweg voortzetten, maar werd daarbij door een alerte buurtbewoner aangehouden en overgedragen aan de politie.

K.M. ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Hij gaf aan zelfs slachtoffer te zijn geweest van een beroving en terwijl hij de twee verdachten achterna ging, werd hij neergeschoten door de politie.

Zijn kompaan J.E. verklaarde het tegendeel. De sieraden van de benadeelde en het scherp voorwerp zijn nog niet terecht. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.