Twee verdachten aangehouden voor inbraak in dienstwoning leerkracht

De politie van Albina heeft op zondag 15 mei een viertal manspersonen aangehouden. Het gaat in deze om de gebroeders Lorenzo B. (19) en Ivanildo B. (21) die ervan verdacht worden in de periode gelegen tussen dinsdag 29 maart en zondag 10 april een inbraak te hebben gepleegd in een dienstwoning van een leerkracht te Aero Warte.

De leerkracht die met vakantie in de stad was, werd door een kennis op de hoogte gesteld dat er foto’s van haar op een laptop zijn gezien bij een reparateur te Moengo. Door deze melding keerde ze op zondag 10 april terug naar haar dienstwoning. Ze ontdekte toen dat er in de woning is ingebroken en dat de dieven er vandoor zijn gegaan met haar laptop, een DVD-player, een radio, levensmiddelen en andere zaken.

De politie van Albina deed na een telefonische melding de plek aan voor onderzoek. Het onderzoek van de afdeling Forensische Opsporing (F.O.) wees uit dat de dieven de sporen hebben gewist.

Via een foto die achterhaald is op de gestolen laptop, kwam één der verdachten in beeld. Hij blijkt een ex-leerling van de leerkracht te zijn. Het onderzoek wees verder uit dat deze verdachte met twee broers de inbraak heeft gepleegd.

Na te zijn opgespoord zijn twee van de verdachten en twee helers aangehouden.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de twee broers in verzekering gesteld, terwijl de helers zijn heengezonden.

Een derde medeplichtige broer is nog voortvluchtig.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.