Twee verdachten aangehouden in berovingszaak Pater Weidmanstraat

De Centrale Meldkamer van de Politie lanceerde op woensdag 29 november een algemene oproep dat er een beroving gaande is aan de Pater Weidmanstraat. De verschillende eenheden van de Politie gingen af op de melding. De verdachten hadden de plaats verlaten in een grijs gelakt voertuig, waarvan de kentekenplaten bedekt waren met mica, waardoor het volgnummer niet leesbaar was. Bij deze beroving zijn buitgemaakt geldsbedragen in SRD en vreemde valuta.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo signaleerde een voertuig aan de Wilhelminastraat die voldeed aan de beschrijving van het voertuig dat eerder was opgegeven. Bij het zien van de politie voerde de bestuurder van het voertuig zijn snelheid op. De RBTP leden zetten een achtervolging in. Op de Anton Dragtenweg werd het voertuig klem gereden. De 29-jarige Lucien A. en Fabian P. (27) zijn aangehouden. Tijdens het onderzoek is gebleken dat een van de verdachten reeds door de politie van Geyersvlijt werd gezocht. Hun betrokkenheid bij de beroving aan de Pater Weidmanstraat wordt eveneens onderzocht.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Lucien in verzekering gesteld, terwijl Fabian is heengezonden.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.