Twee rovers aangehouden en opgesloten

De recherche van Regio Midden heeft op dinsdag 28 mei de 25-jarige Savero F. en de 23-jarige Ruiz H. na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld ter zake diefstal door middel van geweldpleging.

Dit duo heeft op dinsdagmiddag 28 mei een 37-jarige vrouw vanaf een handelszaak in de Coesewijnestraat achtervolgt tot voor een winkel langs de Indira Gandhiweg. Dit deden zij enkel en alleen om de vrouw te beroven.

Op die bewuste dinsdagmiddag deed de vrouw inkopen in een handelszaak in de Coesewijnestraat. Bij die gelegenheid had zij een groot geldbedrag in Surinaamse dollar in haar portemonnee. Vanuit de handelszaak stapte zij in een personenauto om haar weg te vervolgen. Een man was de bestuurder van de auto. Waarschijnlijk hadden de criminelen door dat de vrouw veel geld bij zich had vandaar dat zij de personenauto achterna reden op hun bromfiets.

Op een gegeven moment stopte de auto voor een winkel langs de Indira Gandhiweg waarna de vrouw uitstapte ten einde iets in de winkel te kopen. Op het moment dat zij weer plaats nam in de auto stapte de crimineel Ruiz ook in het voertuig en onder bedreiging met een mes dirigeerde hij de chauffeur om de auto de Bergenshoopweg in te rijden. Daarbij reed zijn kompaan Savero op de bromfiets achter de auto. De Bergenshoopweg is een zijstraat van de Indira Gandhiweg. In de Bergenshoopweg nam Ruiz de tas van de vrouw met geweld van haar weg. Tijdens die criminele handeling liep de vrouw een snijverwonding op aan een van haar vingers. In de tas was onder andere de portemonnee met geld.

Na zijn daad stapte Ruiz uit de auto om plaats te nemen op de bromfiets achter Savero. Voor hun pech reed op dat moment een pro wagen met surveillerende politieambtenaren van het bureau lelydorp de weg in. Bij het zien van de politie reden de criminelen met hoge snelheid op de bromfiets weg. De politie zette gelijk de achtervolging in en het gelukte hun om de bromfiets klem te rijden. Ruiz sprong van de bromfiets af en vluchtte een weiland in met de tas in zijn bezit. Terwijl een politieambtenaar hem achterna ging werd Savero door de andere collega’s aangehouden.

Samen met de collega’s van recherche Regio Midden opende de politie van lelydorp een klopjacht op Ruiz. Het gelukte de politie om Ruiz in de Sumatraweg aan te houden waarbij het gebruik van vuurwapengeweld noodzakelijk was. Ruiz kon namelijk pas worden aangehouden nadat de politie hem in zijn been schoot. De gestolen tas met inhoud is daarbij terug gevonden en naderhand afgegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Na medische behandeling is Ruiz overgebracht naar het politie bureau, alwaar hij en zijn kompaan Savero zijn voorgeleid. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze twee rovers in verzekering gesteld. De bromfiets is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.