Twee politieambtenaren ingesloten

De afdeling Onderzoek Personeelzaken (O.P.Z.) heeft op woensdag 23 september de 30-jarige S.I. en M.B. (46) aangehouden en in verzekering gesteld. S.I. wordt verdacht van  medeplichtigheid aan verduistering in dienstverband in het district Nickerie. De verdachte was op 29 augustus reeds door de leiding van het Korps Politie Suriname buitenfunctie gesteld. Op 12 september is ook een hoofdinspecteur in deze zaak aangehouden.

De agent van politie M.B. die tewerk was gesteld op de afdeling Technisch Beheer wordt ervan verdacht op grote schaal brandstof van het Korps Politie Suriname in samenwerking met anderen te hebben verduisterd. Het gaat om grote hoeveelheden brandstof die voor de politie bestemd waren. In deze zaak is ook de ondernemer T.K. door de politie in verzekering gesteld. Deze zaak kwam aan het rollen toen in opdracht van de korpsleiding na ontvangen informatie een onderzoek werd ingesteld door de dienstleiding. Uit uitgevoerde analyses bleek dat reeds enige tijd meer brandstof werd besteld dan het gemeten verbruik van de politie. Verdere uitwerking van de informatie bracht de onderzoekers op het spoor van de aangehouden verdachten.                                                                                                                               

Thans wordt nagegaan hoe groot de omvang is van deze malversaties en hoe ver deze handelingen terugreiken.                                                                       

De korpsleiding garandeert dat alle bij deze zaak betrokkenen zonder aanzien des persoon zullen worden aangepakt. In deze zaak zullen nog meer aanhoudingen volgen. Intussen zijn intern maatregelen getroffen om herhaling van de malversaties te voorkomen.

 

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.