Twee neven verdronken; beide ontzielde lichamen geborgen

De twee neven, Sherwien Chinkoe (18) en de 16-jarige Rayen Chinkoe zijn op zondag 21 februari te Braamspunt in de Surinamerivier verdronken.

De twee latere slachtoffers vertoefden samen met hun familie voor ontspanning te Braamspunt. Na enige tijd begaf een groep van vijf zich te water om te gaan zwemmen. Op een bepaald moment kreeg Sherwien krampen in het water en zijn 16-jarig neefje Rayen schoot hem te hulp. Daarbij verdwenen de twee neven plotseling in de diepte. Een ander neefje die dit zag, poogde het tweetal te redden, maar dreigde zelfs te verdrinken. Dit neefje kon nog net op tijd door andere aanwezigen uit het water worden gehaald.

Na een intensieve zoektocht door de Maritieme politie, de politie van Nieuw Amsterdam en vissers werden de ontzielde lichamen van Sherwien en Rayen in de directe omgeving waar zij verdronken na ongeveer vier uren vanuit het modder gehaald.

Een arts stelde de dood van beide neven formeel vast. De ontzielde lichamen van Sherwien en Rayen zijn na overleg met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.