Twee minderjarige kinderen omgekomen bij woningbrand

De 6-jarige David Gian en Fernando Moerawali(12) zijn in de vroege morgen van donderdag 26 oktober omgekomen bij een woningbrand te De Boerbuiten.

De politie van Munder kreeg via de Centrale Meldkamer de melding van een woningbrand op een adres in het ressort. Daar aangekomen werd er een vlammenzee aangetroffen. Een van de bewoners, de 16-jarige Furgill M., is met brand- en snijwonden aangetroffen. Hij heeft zich kunnen redden uit het brandend gebouw en was niet aanspreekbaar. Per ontboden ambulance is hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter observatie  opgenomen in de ziekeninrichting.

Bij aankomst van de Brandweer was de laagbouwwoning die uit steen was opgetrokken nagenoeg afgebrand en hebben zij de nablussingswerkzaamheden verricht. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Onderzoek moet nog uitwijzen of de woning die op het elektriciteitsnet was aangesloten verzekerd is.

Volgens verklaring van omstanders woonden de drie kinderen alleen met hun moeder, die op het moment van de brand op het werk was.

De twee verkoolde lijken zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

De politie van Munder en de afdeling Forensische Opsporing zijn belast met het onderzoek.

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.