Twee manspersonen die in Nederland zijn ingesloten aangemerkt als potentiele verdachten in liquidatiezaak Un The Run

De twee Nederlanders G.B. en M.B. zijn na intensief speurwerk van de Nederlandse politie uit Amsterdam als verdachten in beeld gebracht in de zaak waarbij in de nacht van zondag 5 mei 2019 de personen D.G. (Nederlander) en C.P. (Surinaamse) op het terrein van Esso Un The Run aan de Wilhelminastraat te Paramaribo om het leven zijn gebracht.

D.G. en C.P. bevonden zich die nacht in gezelschap van anderen en stonden bij een donkerkleurig pick-up van het merk Ford toen er vanuit een personenauto van het merk Nissan Fuga met vermoedelijk een automatisch vuurwapen op hen werd geschoten en zij dodelijk werden geraakt. De personenauto waarmee de schutters casu quo de verdachten zich verplaatsten, werd kort na het dodelijk schietincident brandend op de openbare weg aan de Frans Locekade Vermeerstraat te Paramaribo Noord door de politie aangetroffen. De politie vermoedde direct dat het ging om het verdacht voertuig die gebruikt was bij het schietincident, in ieder geval de liquidatie op D.G. De vluchtauto lieten de verdachten daar achter na deze in brand te hebben gestoken. Ook had informatie de politie bereikt dat achter de liquidatie vermoedelijk een in Nederland bekende en georganiseerde drugscriminele organisatie zat.

De verdachten G.B. en M.B. worden ook verantwoordelijk gesteld voor de moord op de advocaat W. in Nederland, die gepleegd is in de maand september 2019. Beide verdachten zijn hiervoor respectievelijk door de Nederlandse Justitie veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaren. Middels een Rechts Hulp Verzoek (RHV) is de Nederlandse politie uit Amsterdam recentelijk samen met de afdeling Cold Case Unit van de Surinaamse politie, in Suriname gestart met een vervolgonderzoek in deze zaak. Inmiddels zijn er tientallen personen en getuigen verhoord in Suriname. Het is niet uitgesloten dat ook in Suriname er aanhoudingen zullen worden verricht. Het verder onderzoek wordt zowel in Nederland als in Suriname voortgezet onder supervisie van het Openbaar Ministerie van beiden landen.  De politie van de afdeling Cold Case Unit doet een beroep op de gemeenschap om alle informatie waar zij over beschikt in deze zaak door te spelen aan eerder vermelde afdeling die te bereiken is op het telefoonnummer 402134 of via het Command Center op het nummer 115.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.