Twee manspersonen cashen geld uit bij Suribetshops; één hunner aangehouden en de ander is voortvluchtig

De politie van Latour heeft op woensdag 5 september 2023 de verdachte N.R. (18) aangehouden nadat hij en zijn voortvluchtige kompaan G.J. (17) op ongebruikelijke wijze gelden hebben uitgecasht bij Suribet Shops.

De benadeelden A.C. (43) en S.M. (33) deden het politiebureau aan nadat beide heren op verschillende momenten tijdens gokspelen op sluwe wijze geld zijn kwijt geraakt. Uit het voorlopig onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat een anonieme beller de verdachte G.J. in kennis had gesteld hoe hij geld kon uitcashen bij een Suribetshop. Hierna stuurde de beller een code voor hem om daarmee een geldbedrag in SRD voor hem op te halen, wat ook gebeurde. Bij de tweede keer stuurde G.J. zijn vriend N.R. (18) om een nog groter bedrag in SRD te lichten. Het restant verdeelden de twee vrienden N.R. en G.J. onderling.

De anonieme beller ontving in de vorm van digicel top up een groot geldbedrag in SRD. Toen de benadeelden opmerkten dat de bedragen niet op hun account waren, begaven zij zich naar het hoofdkantoor van Suribet en kregen te horen dat het geld met een code was weg gehaald. Met die verkregen informatie deed het tweetal het politiebureau aan voor het doen van aangifte.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte N.R. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige G.J. wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.