Twee mannen opgesloten voor gekwalificeerde diefstal

De politie van het bureau Latour kreeg in de vroege ochtend van woensdag 1 juli melding van een gewelddadige inbraak bij een woning te “Winti Wai”.
Politieambtenaren deden het woonadres aan, alwaar zij een menigte aantroffen en twee aan handen en voeten vast gebonden mannen. De twee vast gebonden mannen bleken de 36-jarige Romeo, P. en de 30-jarige Giovanni, O. te zijn.
Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen dat vier gewapende en gemaskerde inbrekers een woning zijn binnen gedrongen nadat zij een raam geforceerd hadden. De bewoners van het huis werden vervolgens in hun slaap overvallen door deze criminelen die onder andere gewapend waren met een vuistvuurwapen en een moker. De criminelen gingen gewelddadig om met het gezin en vroegen naar geld en sieraden.
De bende haalde het huis overhoop en vond een tas met geld en sieraden. De criminelen gingen vervolgens via dezelfde weg weer uit de woning met medeneming van de tas met geld, de sieraden en een zaktelefoon van een der gezinsleden.
Het gezin schreeuwde om hulp en buurtbewoners reageerden op dat hulp geroep. De vier inbrekers, die te voet waren, werden achterna gezeten door de buurtbewoners en het gelukte hun om twee van de vier in twee nabij gelegen straten aan te houden. Die twee vermoedelijke inbrekers zijn Romeo, P. en Giovanni, O. Romeo, P. is een oud bekende van de politie. Romeo en Giovanni waren zwaar mishandeld. Behalve kneuzingen vertoonde Giovanni ook kap verwondingen aan het lichaam. De politie bracht de verdachten naar het ziekenhuis om medisch behandeld te worden. Na behandeling mocht Romeo het ziekenhuis verlaten. De verwondingen van Giovanni zijn van dien aard dat hij, onder politie bewaking, in het ziekenhuis is opgenomen. Giovanni heeft toegegeven dat hij samen met Romeo en nog een derde man de woning is binnen gedrongen om de diefstal te plegen. Een deel van de buit waaronder de zaktelefoon is terug gevonden. De zaktelefoon is in het bezit van Giovanni aangetroffen.
Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn Romeo en Giovanni door de politie in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat zij deel uitmaken van een gewelddadige inbrekersbende. Deze zaak is voor verder onderzoek door de politie van Latour overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.
De rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten zullen ook onderzoeken door wie Romeo en Giovanni mishandeld en gekapt zijn. Die personen hebben zich schuldig gemaakt aan zware mishandeling.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.