Twee mannen neergeschoten; schutter meldt zich aan bij de politie

Op donderdagmiddag 9 januari zijn de 29-jarige Jurgen S. en de 18- jarige Brain B. neer geschoten door een man die voorbij reed in een personenauto. Dit schiet incident vond plaats op de hoek van de Herman Steinberg- en de Bolletriestraat. Jurgen en Brain werden respectievelijk geraakt in hun rug en in hun halsstreek. Zij werden per ontboden ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar zij medische hulp kregen.

Dezelfde dag achterhaalde de politie  de auto waaruit geschoten was. Het voertuig werd aangetroffen en in beslag genomen op een woonadres in de Jow Jjowstraat. Ook de vermoedelijke schutter werd zichtbaar gemaakt.

Op vrijdag 10 januari meldde de schutter zich aan op het politie bureau Nieuwe Haven. Het is de 24-jarige Donovan M. alias Petja. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld door de politie. Het wapen is vooralsnog niet terecht. Donovan beweert dat hij het vuurwapen kwijt geraakt heeft. Het gaat om een illegaal vuurwapen.

Uit het politie onderzoek is tot nu toe naar voren gekomen, dat de twee slachtoffers vermoedelijk niet het doelwit waren van Donovan maar een man bekend  als Koba.

Daags te voren hadden Donovan en Koba gevochten op de eerder genoemde hoek.  De volgende dag, donderdag 9 januari, zaten Jurgen en Brain in gezelschap van Koba op de eerder vermelde straathoek toen Donovan in een auto voorbij reed en het vuur opende. Koba wist zichzelf in veiligheid te brengen en is ondergedoken.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.