Twee mannen met biggetjes aangehouden die vermoedelijk van misdrijf afkomstig zijn

De politie van het ressort Nieuw Nickerie heeft in de vroege ochtend van donderdag 23 mei, tijdens surveillance, een autobestuurder en een meerijder met gestolen biggetjes aan de DC Parabirsinghweg aangehouden.

Het viel de surveillerende politieambtenaren op dat een wit gelakte dubbel cabine pick-up verdacht langs de weg geparkeerd stond met twee mannelijke inzittenden. Naderhand zou blijken dat de twee mannen de 35-jarige Frank, R. en de 32-jarige Chander, B. waren. De wetsdienaren stopten en namen poolshoogte.

Terwijl een politieambtenaar de pick-up bestuurder Frank aansprak viel het de overige collega’s op dat de laadbak bedekt was met een sleepnet en dat er geluiden van onder die sleepnet te horen waren. Bij onderzoek werden vierentwintig (24) biggetjes onder het sleepnet aangetroffen en in beslag genomen, omdat Frank noch Chander een zinnige verklaring konden geven omtrent de biggetjes in de laadbak.

Frank verklaarde dat hij niet wist hoe de biggetjes in de laadbak van zijn pick-up waren beland. Hij was bij Padarat te Corantyn en toen hij weer bij zijn pick-up kwam zag hij die biggetjes in de laadbak.

Chander gaf aan dat hij door Frank opgebeld was om een rit voor hem naar Paramaribo te rijden. Dat Frank hem dat gevraagd had omdat hij- Frank- dronken was. Verder verklaarde Chander dat hij niet wist van waar Frank de biggetjes had.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn Frank en Chander hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Zij worden onder andere verdacht van diefstal, heling en smokkel. De biggetjes zullen door ambtenaren van het Ministerie van L.V.V. onderzocht worden. Dat onderzoek moet onder andere uitwijzen van welk varkens ras de biggetjes zijn en of dat ras in Suriname gekweekt wordt. Men gaat ook onderzoeken of de biggetjes gezond zijn.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.