Twee mannen beschoten; verdachte na verhoor heengezonden

Een man deed op zondag 1 december aangifte op het politiebureau de Nieuwe Grond. Hij verklaarde dat een vriend van hem genaamd Shailesh aan de Igweg door een Hindoestaanse man is beschoten na eerder betrokken te zijn geweest bij een aanrijding. Volgens de aangever bemoeide de Hindoestaanse man zich met de aanrijding. De zaak werd ter plaatse door partijen afgehandeld, waarna Shailesh wegreed. Kort daarna deed de vriend van de aangever, in gezelschap van drie andere manspersonen, wederom de plek aan om de Hindoestaanse man om rekenschap te vragen. De aangever verklaarde verder dat de Hindoestaanse man zonder meer in de wilde weg begon te schieten waarbij twee van de manspersonen, Marvin L. en Vergillio M. schotverwondingen hebben opgelopen in hun been. Beide slachtoffers zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Uit het onderzoek kwam vast te staan dat de Hindoestaanse man een ambtenaar is van de Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname (BBS). Het verdere onderzoek wees het tegendeel uit, dan wat de aangever had verklaard tijdens de aangifte.  Volgens verklaringen van twee getuigen keerde Shailesh na de aanrijding, met versterking van drie mannen, terug om rekenschap te vragen aan de BBS’er. De zaak is toen uit de hand gelopen, waarbij  de BBS’er drie schoten heeft afgevuurd met zijn dienstwapen.

Volgens verklaring van de schutter heeft hij zich verdedigd, nadat Marvin en Vergillio hem met een bierfles aanvielen en hem daarmee een slag toebrachten in zijn gezicht. Hij loste daarbij eerst een waarschuwingsschot in de lucht en daarna twee schoten in de richting van zijn aanvallers.

De BBS’er die onder invloed van alcohol verkeerde, werd aangehouden en ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Zijn dienst vuistvuurwapen is in beslag genomen. Na zijn ontnuchtering is hij voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie heengezonden.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.