Twee landbouwvliegtuigen in botsing op de landingsbaan

Twee landbouwvliegtuigen zijn in de morgen van donderdag 7 september 2023 op de landingsbaan van het vliegveld van Alibux aan de Abdoel Alibuxweg in botsing geraakt.

De politie van Nickerie deed na deze melding de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst werd door de politie geconstateerd dat het vliegtuig dat bestuurd werd door de pilot W.T. reeds was geland op de baan, terwijl het vliegtuig van de ondernemer G. dat bestuurd werd door E.G. met aan boord chemicaliën bezig was te stijgen. Tijdens het stijgen raakte de piloot E.G. verblind door het zonlicht, waarbij hij niks meer voor zich zag en het vliegtuig dat bestuurd werd door W.T. dat vanuit de tegenover gestelde richting kwam laat zag. Om een botsing te voorkomen week hij uit doch raakten de vleugels van beide vliegtuigen elkaar met als gevolg de botsing met materiële schade aan beide vliegtuigen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De diverse instanties zijn ingeschakeld voor het onderzoek in deze zaak.

Beide vliegtuigen zijn onder bewaking van de politie en is het gebied afgezet.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.