Twee kinderen vermoedelijk overleden door inademen gifstof

De twee jeugdige kinderen I.Z. (3) en M.B. (6) zijn op zondag 23 juli 2023 vermoedelijk door het inademen van een gifstof komen te overlijden.

De politie van het bureau Munder kreeg van het medisch team van het Academisch Ziekenhuis op die dag de melding dat twee kinderen die in contact waren gekomen met een gifstof, dood de ziekeninrichting waren binnen gebracht. De wetsdienaren deden de Spoed Eisende Hulp (SEH) van de ziekeninrichting aan en troffen bij aankomst de 37-jarige A.H. aan, die opgaf de stiefmoeder van de kinderen te zijn. Naar zeggen van de vrouw heeft zij ter bestrijding van hoofdluizen een bepaald middel gesmeerd op het hoofd van de kinderen. Op een bepaald moment, raakten de kinderen vermoedelijk bij het inademen van de geur van het middel, bewusteloos. Het meisje viel met haar gezicht op de vloer, waardoor zij een barst wond aan haar voorhoofd opliep. De stiefmoeder bracht de kinderen direct voor medische hulp naar de SEH van het Academisch ziekenhuis, alwaar de arts heeft geconstateerd dat beide kinderen het leven reeds hadden gelaten.
De stiefmoeder is door de politie van het bureau De Nieuwe Grond opgebracht voor verhoor en na te zijn voorgeleid, heengezonden.

Hangende het onderzoek zijn de twee ontzielde lichamen van Z.E. en A.M. in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.