Twee kinderen omgekomen bij woningbrand te Land van Dijk

Twee meisjes van wie de identiteit nog niet officieel bij de politie bekend is, zijn in de vroege ochtend van woensdag 4 mei omgekomen bij een brand te Land van Dijk.

De politie van Bureau Nieuwe Haven werd door een buurtbewoner in kennis gesteld van een woningbrand op een adres in het ressort.

Bij aankomst van de politie werden een vader, moeder en vier kinderen  met brand verwondingen aangetroffen. Per ontboden ambulance werden de slachtoffers afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De vader en één van de kinderen zijn ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting. De vader ligt op de afdeling Intensive Care. Na medisch te zijn behandeld zijn de moeder en drie kinderen heengezonden. De ingeschakelde brandweer was bezig het vuur te blussen.

Het gaat om een hoogbouw woning die van hout was opgetrokken. De bovenverdieping werd als slaapruimte gebruikt.  De woning werd bewoond door een vader, een moeder en zes kinderen. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de bewoners bij het uitbreken van de brand lagen te slapen. De buurtbewoners die het vuur ontdekten,  wekten de familie en schakelden de politie in. De voordeur van de woning werd opengebroken om de bewoners in veiligheid te kunnen brengen. Samen met de vader werden vier kinderen en de moeder in veiligheid gebracht. Twee kinderen die zich nog in het pand bevonden zijn in de brand omgekomen. De vader die trachtte zijn  twee kinderen uit het brandende pand te redden liep ernstige brandverwondingen op.

De woning met de totale inboedel ging verloren. De woning die op het elektriciteitsnet was aangesloten, is niet tegen brand verzekerd.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De Forensische Opsporing is belast met het onderzoek.

De twee lijken zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.